Živa knjižnica v Maribor odpira svoje duri:

  1. v petek, 27. junija 2014, med 15. in 19. uro,
  2. v soboto, 28. junija 2014, med 11. in 19. uro,

na Živem dvorišču na Gosposki ulici 11, v centru mesta Maribor.

Živa knjižnica je projekt, v katerem ‘knjige’ postanejo ljudje – posamezniki in posameznice z zanimivimi, nenavadnimi, posebnimi življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni deliti z drugimi. Z deljenjem življenjskih zgodb projekt aktivno ozavešča in izobražuje bralce o vrednotah, človekovih pravicah ter spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v naši družbi.

Živa knjižnica je skoraj kot prava knjižnica. Pri knjižničnem pultu, kjer nas pričaka prijazna knjižničarka ali knjižničar, se najprej včlanimo in dobimo knjižnično izkaznico. Nato si s pomočjo knjižnega kataloga, kjer so zbrani profili knjig, izberemo ‘živo knjigo’. ‘Branje’ poteka v čitalnici, v obliki pogovora, skozi katerega s postavljanjem vprašanj odkrivamo tančice realnosti ‘živih knjig’, njihovo spopadanje s predsodki in stereotipi. S tem si razširjamo obzorja, pridobivamo nova življenjska spoznanja ter se srečamo s čisto pravimi,živimi zgodbami, ki nas bogatijo in učijo.

V sodelovanju z Nives Gogala in OZARO d.o.o. bomo sobotno dopoldne, 28. junija 2014, obarvali s poezijo. Izvedeno v sodelovanju s Šolskim centrom Slovenske Konjice – Zreče in Univerzitetno knjižnico Maribor.

Prisrčno vabljene in vabljeni!

mariborska ekipa Žive knjjižnice